Az együttműködő szemléletmód sikere egy átszervezés soránSZERVEZET

Staples

IPAR

Kiskereskedelem

A SZERVEZETRŐL

A Staples termékek széleskörű választékát kínálja, kiterjesztett üzleti szolgáltatásokat nyújt, hogy megkönnyítse a vásárlást mind kiskereskedelmi üzletekben, mind online módon egyéni vásárlóik valamint közép- és nagyvállalatok számára.

 


KIHÍVÁS

2013-ban a Staples, a multinacionális irodaszer kiskereskedő cég egy jelentős átszervezést kezdeményezett az európai szervezeteinél. Az óriási változások eredményeként – melyhez hozzá tartozott a nagyfokú leépítés, valamint szerepek és felelősségi körök jelentős átvilágítása – a StaplesEurope munkavállalói komoly nyomás alá kerültek.

Emiatt nagymértékű feszültség volt a vállalaton belül – feszültség, melyet a Staples Europe elnöke, John Wilson úgy írt le, mint „virtuális hadviselés” a funkciók és területek között. Wilson szerint „a kapcsolatok olyan szinten megromlottak, hogy semmi nem lett elvégezve.”

„Egymás hibáztatása helyett elkezdtük megkérdezni a másikat, hogyan tudunk segíteni neki. Ez az egyszerű váltás a szemléletmódban hatalmas változást okozott a kommunikáció és megértés minőségében, az egységek és a területek közötti együttműködésben.”

JOHN WILSON
Elnök | Staples Europe

Felismerve, hogy ilyen környezetben nincs esély sikerre vinni az alaposan kigondolt átalakítási tervet , a Staples az Arbingerhez fordult.

MEGOLDÁS

2013 júniusától 2015 januárig az Arbinger 3-6 havonta tartott jól megtervezett és testreszabott munka üléseket a Staples Europe felsővezetőivel. Minden ülést az átalakulás konkrét szakaszára terveztek, hogy olyan eszközöket nyújtsanak a vezetők számára, amelyekkel sikeresen meg tudnak küzdeni az aktuális feladatok nehézségeivel. Ezáltal a Staples Europe egy sokkal együttműködőbb és hatékonyabb módon volt képes végrehajtani az átalakítást.

Wilson szerint „Egymás hibáztatása helyett elkezdtük megkérdezni a másikat, hogyan tudunk segíteni neki. Ez az egyszerű váltás a szemléletmódban hatalmas változást okozott a kommunikáció és megértés minőségében, az egységek és a területek közötti együttműködésben.”