Szemléletmódunk befolyásolja cselekedeteinket. Cselekedeteink meghatározzák eredményeinket.
SZEMLÉLETMÓDOT VÁLTUNK
Az Arbinger folyamatról és módszertanról

Az Arbinger Intézet egy globális tréning- és tanácsadó cég. Egyéneknek, csoportoknak és szervezeteknek segít áttörést elérni eredményeikben azáltal, hogy az alapbeállítottságnak számító önfókuszról (melyet mi befelé irányuló szemléletmódnak nevezünk) át tudjanak váltani a másokra figyelésre (más néven kifelé irányuló szemléletmódra).

Könyvek

Ismerje meg az Arbinger alapvető szemléletmódját nemzetközi bestsellereken keresztül!TÚLLÁTNI ÖNMAGUNKON

Az Arbinger Intézet legújabb könyve 35 év munkájára épül. Olyan vezetők és szervezetek igaz és lenyűgöző történeteit ismerhetjük meg belőlük, akik mindennapjaikban megélik és alkalmazzák a kifelé irányuló szemléletmód erőteljes irányelveit. Megosztják egyszerű, mégis mélyreható útmutatásukat és eszközeiket, melyek segítségével az olvasók és szervezeteik képesek kifelé irányuló szemléletmódra váltani.

VEZETŐK A DOBOZBAN

A több, mint kétmillió példányban eladott könyv egy férfi történetét osztja meg az olvasóval, melyben szembenéz azokkal a kihívásokkal, melyeket a munkája és családja állított elé. Felfedi, hogy milyen elképesztő módon vagyunk képesek figyelmen kívül hagyni saját valós motivációnkat, és akaratlanul is szabotálni a saját sikerünket és boldogságunkat. Ezután a történet rávilágít olyan meglepő, mégis alapvető módokra, amivel megváltoztathatjuk munkahelyi- és magánéletünket.

A BÉKE ANATÓMIÁJA

Ez a könyv 11 évig első helyen állt az Amazon Best Seller listáján a Háború & béke kategóriájában, és a top 5-ben szerepelt a Konfliktus kezelés & mediáció kategóriában. Olyan kérdéseket jár körbe, mint például „Mi van akkor, ha a másokkal való konfliktusainkban jobban szeretnénk valamit, mint megoldást találni? Mi van akkor, amikor egyénileg és kollektíven szisztematikusan félreértjük, hogy mi okozza a konfliktusainkat? És mi van akkor, ha akaratlanul is állandósítjuk a problémákat, amikről azt gondoljuk, hogy próbáljuk őket megoldani?”

A könyvek angol nyelven megvásárolhatóak itt:
Esettanulmányok


Szemléletmód felmérés

Mindenki elhelyezkedik valahol a befelé- és a kifelé irányuló szemléletmód közötti folyamatos skálán. Ebben az intervallumban betöltött helyünk alapvetően határozza meg teljesítményünket, a másokra gyakorolt hatásunkat és eredményességünket. Ehhez hasonlóan egy szervezet kollektív szemléletmódja is formálja a saját kultúráját és teljesítményét.

Két alapvető szemléletmód felmérést ajánlunk: Egyéni és szervezeti. Mindkét felmérés 10 kérdésből áll, melyeket egyénileg és összekapcsolódva is kitölthetnek. Azon túl, hogy a felmérés meghatározza, hogy a befelé és kifelé irányuló szemléletmód skáláján hol helyezkednek el, az eredmények további felismerésekhez is vezetnek az erősségeket és lehetőségeket illetően. Ha egy szervezetben széles körben kerül kitöltésre a felmérés, akkor részletes képet kaphatunk a munkavállalók hogyan tekintenek a munkájukra, és milyen munkahelyi tapasztalataik vannak.

Bárki, bármikor kitöltheti a felmérést, mégis azt javasoljuk, hogy az Arbingerrel való közös munka kezdetekor tegyék ezt meg, hogy legyen egy kiindulási pont, hogy időközönként egy újraméréssel ellenőrizhessék a folyamatot, és ha szükséges, akkor módosításokat végezzenek.

A felmérés elvégzése után az eredmények bemutatása mellett olyan lépéseket ajánlunk, melyekkel fejleszthető a szervezet szemléletmódja és teljesítménye is.Az Arbinger gyakorlatba ültetése

Akár az egyéni fejlesztés érdekli, amivel létrehozhat egy jól teljesítő csapatot, akár az egész szervezetet érintő változás elérése a célja, szeretnénk ebben segíteni Önnek, és végigkísérjük a változás folyamatán.

A kapcsolatfelvételi űrlapon írjon nekünk szükségleteiről, céljairól és kihívásairól. Egy Arbinger tanácsadó fel fogja venni Önnel a kapcsolatot, hogy megbeszélhessék a továbbiakat.


Kezdjük el!